Vrijwilligers

Basissport Limburg is een vrijwilligersorganisatie. Vele honderden vrijwilligers hebben in de loop van bijna 45 jaar hun kennis en ervaring ingezet om Basissport Limburg te ontwikkelen tot wat zij nu is. Zij wisten zich zowel lokaal als op provinciaal niveau op zo’n wijze o.a., in werkgroepen te organiseren dat eenieder actief binnen de stichting de bijdrage kon leveren die nodig was om als organisatie verder te komen.

Dat had zijn uitwerking op de groei, maar ook op de kwaliteit.Vrijwilligers die werkzaam zijn in de organisatie en begeleiding van de beweegactiviteiten voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten dragen een grote verantwoordelijkheid. De vrijwilligers van Basissport Limburg hebben dan ook altijd onderkend dat zij professionele ondersteuning nodig hebben. Deze samenwerking heeft van de stichting een heel bijzondere, professioneel begeleide vrijwilligersorganisatie gemaakt.

Het begeleiden van de beweegactiviteiten voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten vraagt daarom het e.e.a. van de vrijwilliger. Voor de enorme voldoening die het geeft betaal je met betrokkenheid. Betrokken zijn bij de deelnemers, maar ook samen met de andere vrijwilligers werken aan de verbetering van de activiteit.

Als nieuwkomer wordt je daarin begeleid. Op de eerste plaats door de professional en de ervaren vrijwilligers die altijd aanwezig zijn. Daarnaast biedt de stichting de mogelijkheid om verder voor dit werk te worden opgeleid door het volgen van cursussen..Als nieuwkomer wordt je daarin begeleid. Op de eerste plaats door de professional en de ervaren vrijwilligers die altijd aanwezig zijn. Daarnaast biedt de stichting de mogelijkheid om verder voor dit werk te worden opgeleid door het volgen van cursussen..Mocht je geïnteresseerd zijn en mee willen bouwen aan de organisatie Basissport Limburg neem dan contact met ons op. Aanmelden als vrijwilliger kan bij het bureau van Stichting Basissport Limburg, tel: 046-7370139 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Daarnaast kan je ook gewoon een bezoek brengen een van onze activiteiten. Doe dan eens mee en kijk of je net als zovele andere vrijwilligers ‘voor het leven’ betrokken raakt.